Buukkareiden hinnoittelumallit vaihtelevat ja jokaisella mallilla on omat etunsa:
Tuntihinnoittelu
Tässä mallissa maksat buukkarin käyttämästä työajasta. Se sopii erityisesti lyhytaikaisiin projekteihin tai silloin, kun tarvitset buukkarin palveluita vain satunnaisesti. Tämä malli sopii myös todella hyvin asiakaspalautteen keräämiseen.
Tapaamispohjainen hinnoittelu
Provisiomalli on suosittu, sillä maksat vain toteutuneista tapaamisista. Tämä malli kannustaa buukkaria tuottamaan tuloksia, mutta voi olla kalliimpi, jos buukkari on erityisen tehokas.
Hybridimallit
Monella yrityksellä on myös käytössä jonkinlainen hybridimalli. Mallissa saattaa olla hyödynnettynä jonkinlaista pohjamaksua sekä provisiota. Pohjamaksuun saattaa kuulua esimerkiksi kattavempaa raportointia, kohderyhmien tekoa jne.
Lue myös: Sosiaalisen median rooli inbound-markkinoinnissa: vuorovaikutuksen ja sitoutumisen kanava
Kumppanin valintaprosessi
Valintaprosessin tulisi sisältää seuraavat vaiheet:
Tarpeiden analysointi:
Määrittele tarkasti, mitä odotat buukkarilta. Onko tavoitteenasi lisätä myyntitapaamisia, parantaa asiakassuhteita vai jotain muuta?
Eri vaihtoehtojen tutkiminen:
Etsi tietoa eri buukkareista ja heidän palveluistaan. Vertaa hintoja, palveluita ja asiakaspalautetta. Aloita vertailu tästä.
Taustatutkimus:
Tutki buukkarien taustoja ja kokemusta. Etsi tietoa heidän aikaisemmista projekteistaan ja tuloksistaan. Toiset saattavat tehdä töitä B2B erikoistumisella toiset taas B2C ja jotkin toimistot tekevät töitä kaikkiin kohderyhmiin. Valitse mieluiten sellainen kumppani, jolla on relevanteinta osaamista sinun yrityksesi toimialalla.
Referenssien ja arvostelujen tarkastelu:
Lue asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluja. Tämä auttaa ymmärtämään, kuinka luotettava ja tehokas buukkari on käytännössä.
Kommunikointi ja neuvottelut:
Ota yhteyttä potentiaalisiin kumppaneihin. Keskustelu auttaa selvittämään, ymmärtävätkö he yrityksesi tarpeet ja voivatko he tarjota räätälöityjä ratkaisuja.
Palvelusopimuksen yksityiskohtien tarkastelu:
Lue huolellisesti buukkarin kanssa tehtävä palvelusopimus. Varmista, että kaikki oleelliset ehdot, kuten palvelun laajuus, hinnoittelumalli ja mahdolliset peruutusehdot, ovat selvillä.
Muista kilpailuttaa eri myyntitoimistot – aloita se helposti täältä!
Hinnoittelumallin vaikutus:
On tärkeää ymmärtää, että hinnoittelumalli voi vaikuttaa buukkarin tarjoaman palvelun laatuun ja motivaatioon.
Esimerkiksi provisiopohjaisessa mallissa buukkarilla on suora kannustin tuottaa laadukkaita tapaamisia, kun taas tuntihinnoittelussa motivaatio voi olla enemmän työtuntien kerryttämisessä. Tässä yhteydessä on tärkeää arvioida, kuinka hinnoittelumalli sopii yhteen yrityksesi tavoitteiden ja toimintatapojen kanssa.
Lue myös: Mitä tarkoittaa markkinointi? – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

Muita huomioon otettavia seikkoja:
Teknologian käyttö: Tarkista, käyttääkö buukkari nykyaikaista teknologiaa ja järjestelmiä, jotka tehostavat buukkausprosessia ja parantavat tuloksia.
Kommunikaatio ja raportointi: Selvitä, kuinka kumppanisi aikoo pitää sinut ajan tasalla toiminnastaan ja tuloksistaan. Säännöllinen raportointi ja avoin kommunikaatio ovat avainasemassa.
Joustavuus ja mukautuvuus: Varmista, että buukkari on joustava ja pystyy mukautumaan muuttuviin tilanteisiin ja tarpeisiin.
Lue myös tästä: B2B-myynti: perusteet ja prosessi
Ulkoistetun myyntikumppanin valinta vaatii huolellista harkintaa. On tärkeää, että kumppanisi ymmärtää liiketoimintasi tarpeet ja pystyy tarjoamaan joustavia, tehokkaita ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Kun valitset buukkarin, joka vastaa parhaiten yrityksesi tavoitteisiin ja toimintatapoihin, voit maksimoida investointisi tuoton ja edistää yrityksesi kasvua ja menestystä.